Laden... Even geduld...

De 5 duurste diamanten ter wereld

Iedereen zou er wel eens een in handen willen hebben; een diamant van ongekende waarde en schoonheid. Zo een die alleen in een film te zien is en die alleen is weggelegd voor mensen die leven in weelde. In deze blog zetten we de 5 duurste diamanten op een rijtje. 

5. De Beerst Centenary Diamant 

De prijs van deze relatief 'goedkope' diamant komt neer op een slordige $100 miljoen dollar. Met 273.85 karaat, wat neerkomt op ongeveer 56 gram, is de diamant vrij groot van omvang. Hiermee is het de op twee na grootste diamant uit de wereldberoemde Premier Mine uit Zuid-Afrika. Met de kleur 'grade D' kan deze diamant worden geschaard in de categorie van de hoogste graad onder de kleurloze diamanten. 

4. Blauwe Hoop Diamant

Op plek vier vinden we de Blauwe Hoop Diamant terug. Een diamant die ook wel bekend is onder de naam 'Le Blue de France' en een prijksaartje heeft van $350 miljoen dollar. In tegenstelling tot de Beerst Centenary Diamant is deze variant kleiner van stuk. Met 45 karaat, 9 gram, is dit de kleinste diamant uit het rijtje. De liefhebber heeft de mogelijkheid om deze prachtige edelsteen te beowonderen in het Smithsonian Natural History Musem in Washington. 

3. De Cullinan

Na de kleinste diamant gaan we door met de grootste van de top vijf. De Cullinan diamant is 3106,75 karaats, ongeveer 620 gram, en is daarmee behoorlijk groot van omvang. Met een waarde van $400 miljoen dollar is de ruwe Cullinan diamant bovendien een flinke investering. 

2. Sancy Diamant 

Hoewel de exacte waarde van deze exclusieve diamant onbekend is, wordt het gezien als de op een na waardevolste diamant ter wereld. Het gaat hierom een 55 karaats, 11 gram, diamant met de kleur 'pale yellow'. Dit kunststukje is te aanschouwen in het wereldberoemde Louvre in Parijs. 

1. Koh-i-noor

De meest excentrieke naam voor de meeste waardevolle diamant, dat is wat de bedenker van deze naam moet hebben gedacht. Deze 109 karaats, 22 gram, diamant is afkomstig uit India. Deze diamant is dusdanig waardevol dat kenners de waarde ervan schatten op 'onbetaalbaar'.

 

Voor eveneens schitterende juwelen tegen een betaalbare prijs zit u goed bij webwinkeljuwelier. Op www.webwinkeljuwelier.nl kunt u terecht voor de mooiste baby armbandjeskindersieraden en andere sieraden tegen een scherpe prijs. 


« Terug naar nieuwsoverzicht
spacer
© 2018 webwinkeljuwelier.nl - Algemene voorwaarden | - Door: MuskITeers
card_img