Laden... Even geduld...

De sieraden van vroeger

Voor iedereen is de betekenis en de waarde van sieraden verschillend. De een draagt sieraden als mode-item, de ander draagt het uit gewoonte en weer een ander vindt dat sieraden alleen voor speicale gelegenheden zijn. Waar tegenwoordig iedereen juwelen en sieraden draagt, was het dragen hiervan vroeger een teken van macht en rijkdom. Zowel voor mannen als voor vrouwen als ook voor kinderen. 

Mannensieraden

In de Klassieke Oudheid droegen mannen alleen een ring, een zegelring welteverstaan. Deze zegelring werd gemaakt van goud, brons, lood, zink of zilver en werd gebruikt om brieven mee te verzegelen. Iedere man koos zijn eigen afbeelding om de zegel persoonlijk te maken. Door de verwerking van edelstenen in deze ringen was de waarde ervan destijds zeer hoog. 

Vrouwensieraden 

Ook vrouwen droegen in de tijd van de Grieken en Romeinen veel ringen. In tegenstelling tot de mannen pronkten de dames daarnaast ook met veel ander pracht en praal. Zo werd het vrouwelijke lichaam bedekt met onder meer prachtige sierspelden, haarspelden, haarbanden, oorbellen, armbanden, halssnoeren, halskettinkjes en enkelbandjes. 

Kindersieraden

De kinderen uit de Oudheid droegen vaak een toga met daarboven een amulet om de hals. Een amulet is een voorwerp waarvan wordt geloofd dat het bescherming zou bieden tegen gevaar, ziekte en ongeluk. Naar alle waarschijnlijkheid kreeg een kind dit sieraad als geschenk tijdens een naamgevingceremonie enkele dagen na zijn geboorte.

 

Bij webwinkeljuwelier.nl kun je terecht voor de mooiste mannen-, vrouwen- en kindersieraden van deze tijd. Bij ons bestel je bekende merken als Espirit, Pandora en Joy de la Luz tegen de laagste prijs. Bovendien profiteer je in onze webshop van gratis verzending! Ook voor baby armbandjes, horloges en kraamcadeaus zit je bij webwinkeljuwelier.nl goed. Neem snel een kijkje in ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog! 

 

« Terug naar nieuwsoverzicht
spacer
© 2018 webwinkeljuwelier.nl - Algemene voorwaarden | - Door: MuskITeers
card_img