Laden... Even geduld...

Juwelier Radema ruim 250 jaar!

Fa. Radema Kollum bestaat ruim 250 jaar!

In 1761 kocht de uurwerkmaker Oeds Molles (Radema) het pand aan de Voorstraat nummer 78 te Kollum, waar hij zich als uurwerkmaker vestigde. Sindsdien is de zaak éénmaal verhuisd naar het huidige pand aan de Voorstraat 80. Het geslacht Radema was in de 18de eeuw bekend als zilver- en goudsmid in Friesland. Het bedrijf werd toen gerund door Bartel Oedses Radema. Sinds die tijd is het bedrijf van vader op zoon doorgegaan tot de huidige eigenaar Oeds Bartel Radema de zaak in 1980 van zijn vader Bartel Oeds Radema overnam. Inmiddels is Oeds Radema zelf als sinds zijn 15de jaar actief in de zaak, inmiddels bijgestaan door zijn zoon Bart (Bartel Oeds Radema) en ondersteund door zijn vrouw en dochter.

Oeds Radema en Martha Radema-Jager hebben de zaak samen inmiddels ruim 35 jaar gerund en Oeds Radema is al sinds zijn 15de actief in de zaak. De zoon van Oeds Radema, Bart (Bartel Oeds) Radema is ook al jaren als horloge- en klokkenmaker actief betrokken. Sinds kort is ook dochter Marijke actief in de zaak. Omdat er steeds meer online wordt verkocht leek het Marijke Radema een goed idee om hier op in te springen en daarom is ze per november 2011 met haar webwinkel; Webwinkeljuwelier.nl begonnen, een echte dochteronderneming van de fa. Radema! Radema, een van de oudste juwelierszaken van Nederland is online!

Er kan gesproken worden van een echt familiebedrijf dat service hoog in het vaandel heeft staan.

U kunt bij Radema terecht voor goud, zilver, horloges en klokken maar ook voor bijvoorbeeld een kraamcadeau zoals een kinderbestek, een rammelaar, een spaarpot of een zilveren geboortelepel. Kerntaak van de heren Radema is ook het herstellen en verkopen van uurwerken dat dus als sinds 1761 op nagenoeg hetzelfde adres gebeurt.

Zoon Bart repareert tevens klokken en horloges van collega juweliers uit de regio. Radema is een begrip in de regio en met de ontwikkeling van de webshop naast de bestaande winkel hoopt de fa. Radema ook de komende 250 jaar een begrip te blijven.


spacer
© 2018 webwinkeljuwelier.nl - Algemene voorwaarden | - Door: MuskITeers
card_img